Coordinadora per l’educació al barri de Fort Pienc

Pares del Fort Pienc

11 febrer 2008 - Posted by | Coordinadora

5 comentaris »

 1. Degut a que en el blog del Fort Pienc cada cop que s’escriu un missatge crític es censura i s’esboora, em dirigeixo en aquest altre blog que sembla més lliure. La diversitat d’opinió és necessària. Portem un seguit de temes que no han quedat clars, i que sembla que l’escola miri cap a un altre cantó. No ha quedat gens clar el fet que fa poc es rodés un o més anuncis de Tv a les nostres instal·lacions amb nens/es de l’escola sense previ avís ni amb el consentiment de les famílies, fet que em sembla gravíssim i que a dia d’avui encara ningú ha aclarit. Som molts els que estem cansats del concepte “escola mediàtica” que comença a embrutar el nom de la nostra escola. Jo també era dels que pensava com aquests dos pares del You Tube, però cada cop que hi ha un problema s’oculta o queda mal resolt. Espero que en aquest blog no sigui un inconvenient expressar-se lliurament.

  Comentari per Xavi | 3 Març 2008 | Resposta

 2. Hola Xavi,

  Des que des de l’AMPA del CEIP Fort Pienc vam decidir que era important que al Bloc (que és de l’AMPA, no de l’escola) tothom firmés amb el nom i la classe del seu o seus fills (com s’indica clarament quan deixes un missatge), només s’han eliminat 3 comentaris i va ser perquè no complien aquest requisit. Si es compleix amb això, no s’esborra cap comentari ni hi ha censura.

  Pel que fa a temes sense aclarir, la veritat és que a mi mai se m’ha negat cap explicació als meus dubtes ni per part de l’escola ni dels membres de l’AMPA. És més, jo he constatat sempre una disposició excepcional de les diferents comissions, de la junta de l’AMPA, de l’equip directiu i del membres del claustre de l’escola per explicar del dret i del revés moltes coses –fins i tot m’ha sorprès com podien treure el temps i l’energia que aquestes explicacions sovint exigeixen.

  Els companys de l’AMPA, a més de fer una feina desinteressada descomunal en el seu temps lliure (jo només pensar la feinada que fan des de la comissió d’extraescolars, per dir-ne només una, per tal que tots els nostres fills tinguin les activitats que tenen, em desperta un agraïment infinit), a més de fer una feina desinteressada, deia, també els he vist esforçar-se sempre a explicar les seves decisions a qui no hi estava d’acord i estar oberts a qualsevol suggerència, per e-mail i de veu.

  Crec que l’AMPA, com l’escola en general però encara més en el cas de l’AMPA, la fem tots, i que com que evidentment, com a totes les escoles, hi haurà coses que agradaran més a uns que a d’altres, tenim la sort de tenir comissions, junta directiva de l’AMPA, i junta directiva de l’escola, molt accessibles no només per a qui s’hi vulgui implicar amb idees noves, sinó també per a qui senzillament vulgui fer qualsevol suggerència o demanda d’informació. Al bloc tens els e-mails de cada Comissió sempre disposats a respondre. La direcció de l’escola també sempre atén totes les peticions (en relació a això que dius d’uns anuncis, no en tinc cap notícia, i coneixent com funciona tot i la cura que sempre s’ha tingut amb els drets d’imatge –ho he comprovat personalment un parell de vegades–, la veritat és que em costa molt de creure que s’hagués fet res malament; en tot cas, si escrius a la direcció de l’escola segur que el mateix director t’ho explica com fa sempre que li demanen, i si no quedes convençut pots proposar a l’AMPA discutir-ho i si una majoria està d’acord amb els arguments es pot fer una petició, una queixa o el que s’acordi).

  I ara deixa’m demanar a mi! Jo també demanaria un esperit constructiu i respectuós, perquè la veritat és que intentar contribuir a fer l’escola dia a dia és cansat (a més de ric i divertit), i per tant s’agraeix l’esforç de benevolença i d’esperit constructiu de les crítiques. Segur que mai plou a gust de tots i que tots plegats fem les coses pitjor del que podríem, i per això les crítiques són positives –igual que les mans per treballar, és clar–, però també s’agraeix que siguin constructives perquè sempre fa més fàcil continuar aportant aquell esforç de més, i estar més obert a qualsevol idea o desacord. Em refereixo a tots els que dediquem el temps a l’AMPA, però també als professors i a la direcció.

  Finalment, també volia dir-te que com a Coordinadora el nostre objectiu (i per tant el d’aquest Bloc) no és tant discutir i solucionar qüestions i problemes concrets de cada escola, que sempre n’hi ha, ja que per això ja hi ha les vies establertes a cadascuna d’elles, sinó sobretot treballar junts per compartir els actius i els problemes que ens afecten a totes i que ens poden ajudar a posar el nostre gra de sorra per la fortalesa del conjunt de l’educació pública al barri. Per això quan parlem amb el Consorci d’Educació, el Consell Escolar del Districte o altres instàncies, no parlem de qüestions particulars de cada escola sinó del que ens afecta en el conjunt. Allò particular de cada escola ho parla cada AMPA per la seva banda.

  Comentari per Roger (AMPA Fort Pienc) | 4 Març 2008 | Resposta

 3. Hola,

  Som el Jaume i la Yolanda i varem triar el Fort Pienc per el seu projecte educatiu: “Pensar per un mateix, millorar i ser feliç”. Ens va semblar que s’adequava totalment a la nostra manera de pensar.
  Després de tres anys, estem contentíssims, continuem confiant amb el col•legi i el nostre fill té els amics al barri. Què més podem demanar?

  Jaume i Yolanda (pares del Román de P5B)

  Comentari per Yolanda | 4 Març 2008 | Resposta

 4. Jo entenc a que es refereix el Xavi,de fet vaig escriure un missatge al bloc i va ser borrat en poques hores. Dues mares m’han comentat que tampoc han pogut publicar missatges, constructius i respectuosos, però crítics. Jo m’estimo molt l’escola, però és veritat que cada cop que alguna persona discrepa d’un tema, sembla que hagi d’estar sempre equivocat o mal interpretat. La defensa exagerada que es fa del centre per part d’alguns pares és innecessària. No ataquem a l’escola, però no som una escola perfecte i quan abans ho acceptem i poguem debatir els nostres errors millor.

  Comentari per Josep | 4 Març 2008 | Resposta

 5. Benvolguts pares i mares de Fort Pienc

  Primer de tot dir-vos que aquest no és el millor lloc per expressar les vostres queixes respecte l’escola, totes les escoles quan no tenen els seus ets i uts.
  Segon com a totes les escoles les reunions de l’Ampa són obertes i si no hi ha altre forma de fer les coses, hom pot acostar-se a una reunió plantejar la seva demanda i deixar que l’Ampa actui, si a més passem a col·laborar-hi millor.
  Tercer El gran problema dels blog, és que la gent gaire bé mai no “penja” comentaris positius, sempre les queixes. Parlem de les coses bones que té cada una de les nostres escoles?.

  Si us plau tanqueu el debat, si teniu cap queixa feu servir totes les vies que us dóna la vostra escola per canalitzar-la, fer-ho aquí ens poseu en un compromís, no volem eliminar cap missatge, però tampoc volem crear un blog paral·lel al del Fort Pienc.

  Espero que no mal interpreteu les meves paraules, doncs us les dic des de el respecte i admiració.

  Gràcies.

  Enric Cols (Ampa Ramon Llull)

  Comentari per Enric | 5 Març 2008 | Resposta


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: